2007-02-19

Páll Tamás

Azt a különös és hátborzongató, furcsa és mégis belsőm mélyéről jövő érzést sosem fogom megszokni, amikor belenézek a fényképezőgépem keresőjébe, és magával ragad az a csoda, hogy belecsöppentem egy filmbe. Nem akció, nem komédia, nem dokumentum, de még csak nem is játékfilm…Nem, ez az én saját filmem. A lelkem és a szívem a szerző. Az agyam tudattalanja a rendező, a szemem az operatőr, amely a pillanatnyi lelkiállapotomat, hangulatomat illetve tudatalattimban érlelődött gondolataimat rögzíti. Az elkészült kép a mozivászon. A a fényképezőm pedig a vetítőgép.
Ebbe a filmbe születésem után 16 évvel csöppentem, 2005-ben, amikor a fényképezést elkezdtem komolyabban művelni, egy különös, belső indíttatás miatt, amit azóta sem fejtettem meg..
Ekkor kezdődött a forgatás, mely most is tart, és véget érni nem fog.

I will never get accustomed to that special, weird feeling, which -- though coming from my inner depths -- is very strange: as soon as I look into the viewfinder of my camera, I am enthralled by a miracle that I have become the part of a film. It is not action, not comedy, not documentary, not even a fiction... No, this is my own film. The authors are my spirit and heart; the director is my subconscious of my brain; my eye is the cameraman, who records my actual state of mind, my mood and my thoughts that ripened in my subconscious; the image is the screen; the camera is the movie projector.
I dropped into this fim 16 years after I was born, in 2005, when I began to photograph more seriously, due to a strange, inner motive, which I haven't been able to puzzle out yet... Shooting started at that time, it still keeps going on, and will never come to an end.

tovább / more

Nincsenek megjegyzések: